Η Θεραπεία Μέσω Της Φύσης

Η  Αναγεννητική και Μοριακή Ιατρική στην υπηρεσία της σύγχρονης Ορθοπαιδικής

Η εποχή μας είναι μια κομβική περίοδος για την εξέλιξη του ανθρώπου και την προώθηση της υγείας του, η δε ανάγκη για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των παθήσεων είναι μεγάλη. Οι  επεμβατικές μέθοδοι, όπως τα χειρουργεία και οι φαρμακευτικές αγωγές, αρκετά συχνά δεν πετυχαίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι επεμβάσεις οποιουδήποτε τύπου πάντα ενέχουν κινδύνους, επιπλοκές και παρενέργειες.

Η ανάγκη εύρεσης κάποιου στοιχείου του ίδιου του οργανισμού με αναγεννητικές και επουλωτικές δράσεις στους φθαρμένους ιστούς του σώματος, οδήγησε σε χρόνιες εργαστηριακές μελέτες και στη συνέχεια σε ανακαλύψεις που εφαρμόζονται  σε πολλούς κλάδους της Ιατρικής.

 

Η θεραπεία του μυοσκελετικού συστήματος μέσω της φύσης

Στην περίπτωση της Ορθοπαιδικής Ιατρικής, η Αναγεννητική και Μοριακή αντιμετώπιση δίνει λύσεις σε πολλές παθήσεις και βλάβες του Μυοσκελετικού συστήματος. Εδώ, η παραδοσιακή Ορθοπαιδική σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνικές και με την χρήση πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (PRP), βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες από τον ίδιο τον οργανισμό, μπορεί να αντιμετωπίσει, καθώς και να προλάβει πληθώρα ορθοπαιδικών προβλημάτων.

Τα βλαστοκύτταρα είναι γενικού τύπου κύτταρα που μπορούν να ανανεώνονται και να μετατρέπονται σε εξειδικευμένα κύτταρα. Με την βοήθεια των αιμοπεταλίων, τα βλαστοκύτταρα βοηθούν τα τραυματισμένα κύτταρα να αποκαταστήσουν τον τραυματισμό και την βλάβη στους ιστούς. Τα βλαστοκύτταρα χαρακτηρίζονται ως επισκευαστές του ανθρώπινου σώματος. Ο συνήθως χρησιμοποιούμενος τύπος είναι τα αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα. Είναι αυτά που καθοδηγούν την αναγέννηση των ιστών. Έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν μειώνονται με την πάροδο της ηλικίας.

 

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζονται μέσω της Αναγεννητικής Ιατρικής

Μέσω της Αναγεννητικής και Μοριακής Ιατρικής μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ακόλουθες ορθοπαιδικές παθήσεις:

 • Βλάβες Αρθρώσεων

Οστεοαρθρίτιδα Γονάτων, Ισχίων, Μικρών Αρθρώσεων κ.α.

Χονδροπάθεια Επιγονατίδος, Αστραγάλου κ.α.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

 • Παθήσεις / Τραυματισμοί Τενόντων

Τενοντίτιδα Αχιλλείου Τένοντος, Τετρακεφάλου, Απαγωγών-Προσαγωγών Ισχίου κ.α.

Περιαρθρίτιδα Ώμου

Ακάνθα Πτέρνας

Πελματιαία Απονευρωσίτιδα

Επικονδυλίτιδα Αγκώνων (Tennis Elbow)

Παρατροχηλίτιδα (Golf Elbow)

 • Μυϊκές Κακώσεις

Θλάσεις Μυών

Ρήξεις Μυών

 • Συνδεσμικές Κακώσεις

Διαστρέμματα Αστραγάλου, Καρπού κ.α.

 

Απαραίτητη η εξέταση

Μια ολοκληρωμένη ορθοπαιδική εξέταση μπορεί να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για την φροντίδα και την θεραπεία των ορθοπαιδικών σας παθήσεων και τραυματισμών με την χρήση της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Όποιες απεικονιστικές εξετάσεις διαθέτει ο ασθενής καλό είναι να τις προσκομίσει. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εξετάσεις, με την χρήση του ΑΜΚΑ ο ιατρός χορηγεί τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού ώστε να διαγνώσουμε την καταλληλόλητά σας και να σας προτείνουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 2106993527 ή στο 6945089067.

Το Κέντρο Gethealthier προσφέρει Αναγεννητική και Μοριακή αντιμετώπιση σε πολλές ορθοπαιδικές παθήσεις και τραυματισμούς σε ασθενείς από το κέντρο και τα προάστια της Αττικής, καθώς και από όλη την Ελλάδα. Ασθενείς από περιοχές εκτός Αττικής που χρειάζονται χώρο διαμονής κοντά στο Κέντρο μας παρακαλούνται να επικοινωνούν μαζί μας προκειμένου να τους βοηθήσουμε.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

 

Τα Βλαστοκύτταρα και το PRP(πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια) ενηλίκων χρησιμοποιούνται σε Μυοσκελετικές παθήσεις που αφορούν βλάβες σε:
Αρθρώσεις ( χονδροπάθεια, οστεοαρθίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα)
Μύες ( θλάσεις και ρήξεις μυών σε οποιοδήποτε σημείο του μυοσκελετικού)
Τένοντες ( τενοντίτιδα, περιαρθρίτιδα ώμου, επικονδυλίτιδα αγκώνος, πελματιαία απονευρωσίτιδα, άκανθα πτέρνης κ.α.)
Συνδέσμους ( συνδεσμικές κακώσεις, διαστρέμματα)
Τραύματα, πληγές, κατακλίσεις και ουλές

Γιατί να επιλέξω αυτή την θεραπεία;

 

Η λύση που μας δίνει η Αναγεννητική Ορθοπαιδική Ιατρική υπερτερεί σε πολλά σημεία σε σχέση με την παραδοσιακή Ορθοπαιδική.

 • Τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε προέρχονται απευθείας από το αίμα του ίδιου του ασθενή.
 • Δεν υπάρχει περίπτωση επιπλοκών, αλλεργιών ή παρενεργειών, καθώς τα στοιχεία είναι βιολογικά και αναγνωρίζονται από τον οργανισμό όντας δικά του.
 • Είναι μια θεραπεία που δεν απαιτεί χρόνο. Η θεραπεία γίνεται στον χώρο του ιατρείου και διαρκεί το πολύ μια ώρα χωρίς προηγούμενη προετοιμασία ή περιορισμούς μετά από αυτήν.
 • Χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση μιας αρχόμενης κατάστασης με σκοπό την αποφυγή της επέκτασης της φθοράς.
 • Αποφεύγονται πολλά χειρουργεία και επεμβάσεις.
 • Δεν υπάρχει πια η ανάγκη για την χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, αποφεύγοντας τις επιπλοκές που τα συνοδεύουν.
 • Σε περιπτώσεις αθλητικών τραυματισμών έχουμε άμεση αποκατάσταση της βλάβης και γρήγορη επανένταξη του ατόμου στον αθλητισμό και την δραστηριότητα.
 • Είναι μια οικονομική διαδικασία σε σχέση με τις χειρουργικές επεμβάσεις, την χρόνια λήψη φαρμάκων, τις πολλαπλές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες και άλλες τεχνικές.

 

Πώς θα καταλάβω εάν η περίπτωσή μου αντιμετωπίζεται;

 

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ιατρική εξέταση, καθώς και η μελέτη απεικονιστικών εξετάσεων. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει εξετάσεις ή έχετε παλιές εξετάσεις, με την επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας σας ή την χρήση του ΑΜΚΑ, θα μπορέσουμε να σας χορηγήσουμε γνωμάτευση προκειμένου να υποβληθείτε στις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις.

Έχω και παλιές και πρόσφατες εξετάσεις. Θα τις χρειαστείτε όλες;

Ναι, καλό θα είναι να έχουμε μια πλήρη εικόνα της εξελικτικής πορείας της πάθησης, καθώς και να μελετήσουμε το ιστορικό του ασθενούς.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Η πρακτική εφαρμογή της θεραπείας των βλαστοκυττάρων σε περιπτώσεις ήπιας, μέτριας βαρύτητος μυοσκελετικών παθήσεων:

 • Αρχίζει με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή στον χώρο του ιατρείου, όπως ακριβώς γίνεται μια αιμοληψία για αιματολογικές εξετάσεις ρουτίνας.
 • Το δείγμα του αίματος τοποθετείται σε μηχάνημα που ονομάζεται φυγόκεντρος, η οποία το διαχωρίζει, μετά από διπλή κατεργασία, στα συστατικά του.
 • Απο αυτά συλλέγονται το πλάσμα με τα αιμοπετάλια (PRP) και τα βλαστοκύτταρα.
 • Αναρροφούνται σε σύριγγα και ακολούθως εγχύονται ενέσιμα στην περιοχή της βλάβης.

 Σε προχωρημένες περιπτώσεις, ο ιατρός θα σας κατατοπίσει σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν και τα ποσοστά επιτυχίας που αναμένουμε.

Είναι επίπονη διαδικασία;

Όχι, είναι ανώδυνη θεραπεία και αυτό είναι ένα από τα θετικά της. Γίνεται με τοπική αναισθησία έτσι ώστε ακόμα και σε επιβαρυμένες καταστάσεις να μειώνεται κατά μεγάλο ποσοστό η αίσθηση του πόνου κατά την έγχυση. Η εφαρμογή γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, τοπικά στην επηρεασμένη περιοχή και μετά από αυτή ο ασθενής μπορεί να φύγει χωρίς την ανάγκη συνοδού και να συνεχίσει κανονικά την μέρα του.

Μετά την εφαρμογή των βλαστοκυττάρων θα μπορώ να συνεχίσω κανονικά τις δραστηριότητες μου;

Σε λογικά πλαίσια ναι. Δεν ενδείκνυται η καταπόνηση και η επιβάρυνση της θεράπουσας περιοχής.

Είχα για χρόνια κήλη στον αυχένα και χαμηλά στη μέση και δεν το γνώριζα. Το ιατρείο με βοήθησε καταρχάς να κάνω σωστή διάγνωση του προβλήματος ενώ είχα πάει σε πολλούς ιατρούς πριν. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και ευχάριστη γιατί αισθάνεσαι να φεύγει το βάρος και ο πόνος λίγο λίγο μετά από κάθε συνεδρία. Όταν ολοκληρώθηκε η θεραπεία αισθανόμουν ανανεωμένος χωρίς κανένα πόνο. 

Περισσότερα…

Νικόλαος Χ.

Ακολουθώντας τη θεραπεία το σώμα μου ανταποκρίθηκε πλήρως και οι πόνοι υποχώρησαν από τις πρώτες κιόλας θεραπείες. Παράλληλα έμαθα πώς να φροντίζω το σώμα μου και να αποφεύγω κινήσεις που το επιβαρύνουν. Η καθημερινότητά μου έγινε πολύ καλύτερη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Σοφία Δρούκα

Με τρεις κήλες και το νεύρο της Ο4-Ο5 ρίζας να έχει δημιουργήσει φλεγμονή απολήγοντας στο λαγόνιο οστό κάθε πρωί αδυνατούσα να κάνω τα πιο απλά πράγματα. Πήγα στο ιατρείο του κ. Καούλα απογοητευμένη και πεπεισμένη ότι δεν θα βρω λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα. Τελικά όχι μόνο επιλύθηκε το πρόβλημα μου αλλά το αποτέλεσμα ήταν άμεσο αφού φάνηκε μετά την δεύτερη – τρίτη συνεδρία.

Περισσότερα…

Μοσχούλα Πίπου