Το Δώρο Στον Αυχένα

Αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα στο Gethealthier

Χρειάζεστε ανακούφιση από ένα συμπιεσμένο νεύρο του αυχένα σας; Στο Gethealthier, χρησιμοποιώντας την απολύτως ασφαλή, ανώδυνη και ανακουφιστική μέθοδο της αποσυμπίεσης, με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων αποσυμπίεσης της αμερικανικής εταιρίας Pivotal Health Solutions, προσφέρουμε μια αυχενική θεραπεία που βοηθάει στην επαναφορά του αυχένα χωρίς χειρουργεία και φάρμακα, καθώς και στην εξάλειψη του πόνου ενός ερεθισμένου αυχενικού νεύρου.

Πώς προκαλείται ο επίμονος πόνος στον αυχένα

Οι περισσότεροι τραυματισμοί στον αυχένα δεν είναι πιο σημαντικοί από ένα στραμπούληγμα του ποδιού και εύκολα ξεχνιούνται. Κάποιοι όμως τραυματισμοί του αυχένα θα έχουν ως αποτέλεσμα χρόνια μηχανική δυσλειτουργία των σπονδύλων. Αυτό σταδιακά θα οδηγήσει σε προβολή, διόγκωση ή κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό κάποιου νεύρου και έντονα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Τα σοβαρότερα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν κατά μήκος των νωτιαίων νευρικών ριζών, με αποτέλεσμα τον πόνο στον βραχίονα και στον ώμο, μυϊκή αδυναμία ή μούδιασμα και φαγούρα στον ώμο, τον βραχίονα ή το χέρι. Επίσης, στα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνονται πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ίλιγγοι, ναυτία, βουητά κ.α.

Ποιες παθήσεις του αυχένα αντιμετωπίζονται με την Αποσυμπίεση

Η Αποσυμπίεση αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του αυχένα, που προκαλούνται από τα παρακάτω:

Η μέθοδός μας για την επαναφορά του αυχένα

Στο Gethealthier η φυσικοθεραπεύτρια ειδικεύεται στην μη χειρουργική Σπονδυλική Αποσυμπίεση του αυχένα – μια αυχενική θεραπεία χωρίς χειρουργεία ή χρήση φαρμάκων ή αναποτελεσματικών τεχνικών, η οποία συντελεί στην επαναφορά του αυχένα, καθώς και στην αντιμετώπιση του πόνου που προκαλεί ένα ερεθισμένο αυχενικό νεύρο.

Η μέθοδος της Αποσυμπίεσης αποτελεί μια εγκεκριμένη θεραπεία από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Αποτελεί μια σύγχρονη λύση για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Η αποφυγή χειρουργείου και φαρμάκων την καθιστούν μια μέθοδο ιδανική για τις παθήσεις της μέσης και του αυχένα.

Απαραίτητη η εξέταση

Μια ολοκληρωμένη ορθοπαιδική και νευρολογική εξέταση μπορεί να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για την φροντίδα και την θεραπεία του αυχένα σας με αυτή τη σύγχρονη μέθοδο.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού ώστε να διαγνώσουμε την καταλληλόλητά σας και να σας προτείνουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 2106993527 ή στο 6945089067.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου;

 

 

Η υπερβολική καταπόνηση ή ο τραυματισμός του μεσοσπονδυλίου δίσκου αποδυναμώνει τις εξωτερικές του ίνες. Κατά συνέπεια, μέρη του εσωτερικού του δίσκου προβάλλουν προς τα έξω και ο δίσκος συμπιέζεται ή χάνει ύψος. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να μειώνεται η απόσταση μεταξύ των γειτονικών άνω και κάτω σπονδύλων και να στενεύει το κανάλι μέσω του οποίου εξέρχεται η σπονδυλική νευρική ρίζα (σπονδυλική στένωση). Καθώς η προβολή επιδεινώνεται και το κανάλι στενεύει, συμπιέζεται και η νευρική ρίζα στο επηρεαζόμενο επίπεδο. Αυτό προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και φλεγμονή (οίδημα), μειώνοντας περαιτέρω το διαθέσιμο χώρο. Συνδυαστικά, διαταράσσεται η μηχανική λειτουργία –δηλαδή η κίνηση– των αρθρώσεων και παρακωλύεται η παροχή θρεπτικών ουσιών στο δίσκο. Λόγω της ελλιπούς τροφοδότησης, οι εξωτερικές ίνες του δίσκου αφυδατώνονται και αποδυναμώνονται (εκφυλίζονται), επιταχύνοντας την όλη διαδικασία. Η μη χειρουργική Αποσυμπίεση του μεσοσπονδυλίου δίσκου έχει σχεδιαστεί ώστε να διακόπτει αυτή την αλυσιδωτή διαδικασία.

 

Πώς λειτουργεί;

Μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία
Η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου είναι μία μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται σε ειδικό τραπέζι που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο μοιάζει με το μηχάνημα σπονδυλικής έλξης. Κάθε δίσκος προσεγγίζεται μεμονωμένα και με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών έλξης και χαλάρωσης κατά τη θεραπεία, σε συνδυασμό με τη σωστή στάση του σώματος, μπορεί να δημιουργηθεί αρνητική πίεση στο εσωτερικό του δίσκου. Η τεχνική αυτή διαχωρίζει ήπια τον επηρεαζόμενο δίσκο 5 έως 7 χιλιοστά, δημιουργώντας αρνητική πίεση (ή κενό) μέσα στο δίσκο, βοηθώντας στην επαναφορά του προβεβλημένου ιστού. Παράλληλα, χάρη στην αρνητική πίεση, διευκολύνεται η εισροή νερού, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δίσκο. Με τον τρόπο αυτό, ο εκφυλισμένος δίσκος ενυδατώνεται και ενισχύεται με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να εκκινήσει η διαδικασία της επούλωσης.

Τι είναι η αρνητική πίεση; Πώς θεραπεύει την κήλη ή την προβολή του δίσκου;

Η αρνητική πίεση είναι ένα είδος αναρρόφησης ή δημιουργίας κενού στο δίσκο κατά τη θεραπεία Αποσυμπίεσης. Η διαδικασία αυτή προάγει την επαναφορά του υλικού το οποίο έχει σχηματίσει την κήλη, έτσι ώστε να επουλωθεί το κατεστραμμένο εξωτερικό περίβλημα του δίσκου.

Σε τι διαφέρει η Αποσυμπίεση από τη θεραπεία Σπονδυλικής Έλξης;

Η βασική διαφορά της θεραπείας Αποσυμπίεσης είναι το προηγμένης τεχνολογίας υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται για να σχεδιαστεί και να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ειδικά για τον κάθε ασθενή. Το σύστημα αυτό καθοδηγεί τη θεραπεία με εναλλαγή κύκλων έλξης και χαλάρωσης, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη αρνητική πίεση για τη θεραπεία του δίσκου. Τα κοινά μηχανήματα σπονδυλικής έλξης, ακόμη και τα μηχανήματα διακοπτόμενης έλξης, δεν παρέχουν τη δυνατότητα τέτοιου είδους θεραπείας και επομένως δεν μπορούν να δημιουργήσουν το κενό που χρειάζεται για τη θεραπεία και την επούλωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες δεν ενδείκνυται η θεραπεία Αποσυμπίεσης;

Η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου δεν ενδείκνυται στην περίπτωση εγκυμοσύνης, έντονης παχυσαρκίας (άνω των 170 κιλών), προχωρημένης οστεοπόρωσης (με πρόσφατα οστεοπορωτικά κατάγματα) ή εκτεταμένης βλάβης του νευρικού συστήματος. Επίσης, η Αποσυμπίεση δεν είναι  κατάλληλη για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη με εγκατάσταση προσθετικών μερών όπως βίδες, μεταλλικές πλάκες, ράβδοι ή κλωβοί. Ωστόσο, επιτρέπεται η θεραπεία Αποσυμπίεσης έπειτα από αρθρόδεση ή χειρουργική επέμβαση χωρίς σπονδυλοδεσία.

 

 

Ποιες παθήσεις βοηθά η Αποσυμπίεση;

 

 

Η Αποσυμπίεση θεραπεύει οποιαδήποτε πάθηση οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει σε βλάβη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, όπως για παράδειγμα η κήλη, η προβολή δίσκου, η σπονδυλική στένωση, η ισχιαλγία ή η ριζοπάθεια (συμπίεση νεύρου).

Είναι επίπονη διαδικασία; Μετά την θεραπεία θα είμαι σε θέση να συνεχίσω κανονικά την μέρα μου;

Δεν είναι καθόλου επίπονη, αντιθέτως είναι μία ανώδυνη, ανακουφιστική και χαλαρωτική διαδικασία. Οι περισσότεροι θεραπευόμενοι κοιμούνται κατά την διάρκεια της θεραπείας. Μετά την θεραπεία ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του. Σε περιπτώσεις με έντονα συμπτώματα βέβαια συνιστούμε ξεκούραση.

Μετά από πόσες συνεδρίες βλέπει κάποιος την διαφορά;

Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση κατά τις πρώτες 5-8 θεραπευτικές συνεδρίες, αν και ορισμένοι βλέπουν τα συμπτώματα να υποχωρούν ακόμη και μετά την 1η ή 2η συνεδρία.

Ποιες ώρες της ημέρα είναι καλύτερο να γίνεται αυτή η θεραπεία;

Προτείνεται να γίνεται πρωινές ώρες, οπότε το σώμα είναι πιο δεκτικό και ξεκούραστο.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να επανέλθω στην υγιή μου κατάσταση;

Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση και την σοβαρότητα του εκάστοτε περιστατικού. Ένας μέσος όρος είναι 2-5 εβδομάδες.

. Έχω 25-30 χρόνια που ταλαιπωρούμαι με την σπονδυλική μου στήλη. Είναι αργά πια για μένα;

Ποτέ δεν είναι αργά. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά χρόνιας κατάστασης και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δηλώνουν πως χρόνια είχαν να αισθανθούν την σπονδυλική τους στήλη χωρίς πόνους και με πλήρες εύρος κίνησης. Βέβαια το κάθε περιστατικό είναι μοναδικό, οπότε μετά από την κλινική εξέτασή σας  θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μία απάντηση που αφορά την δική σας περίπτωση.

Αφού τελειώσω την θεραπεία θα μπορώ να επανέλθω στις αθλητικές δραστηριότητες μου;

Ναι θα μπορείτε να επανέλθετε κανονικά και η φυσικοθεραπεύτρια θα σας συμβουλέψει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό ανάλογα και με την δραστηριότητα  σας.

Υπάρχει όριο ηλικίας για αυτή την θεραπεία;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Έχουμε ασθενείς από 16 έως 95 χρονών. Αρκεί ο ιατρός να κρίνει την καταλληλότητα του περιστατικού για αυτή την μέθοδο.

Η Αποσυμπίεση ενέχει κινδύνους;

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία αυτών των μηχανημάτων δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Όλα υπολογίζονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στα εξατομικευμένα προγράμματα υλοποίησης της θεραπείας, σε αντίθεση με άλλες τεχνικές που προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια υπάρχουν και αντενδείξεις και για αυτόν τον λόγο βεβαιωνόμαστε με μια πλήρη ιατρική εξέταση για την καταλληλότητα του κάθε ασθενή.

Ασκούνται μεγάλες δυνάμεις στο σώμα κατά τη διάρκεια της Αποσυμπίεσης;

Όχι, καθόσον κατά την Αποσυμπίεση το μεσοσπονδύλιο διάστημα αρκεί να ανοίξει 5-7 χιλιοστά και ως εκ τούτου οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα του ασθενή είναι μικρές και ανακουφιστικές.

Υπάρχει περίπτωση να κάνω την θεραπεία και μετά από ένα χρόνο να έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα;

Εάν ακολουθήσετε το πρόγραμμα θεραπείας όπως προβλέπεται για την περίπτωση σας και συνεργάζεστε με τον ιατρό και την φυσικοθεραπεύτρια, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα εφ’ όρου ζωής.

Η ψυχολογία μου παίζει ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ναι η ψυχολογία μας έχει αποδειχτεί ότι παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στις παθήσεις τις σπονδυλικής στήλης. Δυστυχώς οι ρυθμοί και η ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου καταπονούν κατά πολύ την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές αυτή η πίεση που συσσωρεύουμε καθημερινά, σωματοποιείται και συνήθως αποθηκεύεται κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης. Στις μέρες μας είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά ευτυχώς αντιμετωπίσιμο. Η ειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια μας μαθαίνει τεχνικές αντιμετώπισης της καθημερινής πίεσης και μας καθοδηγεί έτσι ώστε να είναι διαχειρίσιμη η όποια κατάσταση.

Με τρεις κήλες και το νεύρο της Ο4-Ο5 ρίζας να έχει δημιουργήσει φλεγμονή απολήγοντας στο λαγόνιο οστό κάθε πρωί αδυνατούσα να κάνω τα πιο απλά πράγματα. Πήγα στο ιατρείο του κ. Καούλα απογοητευμένη και πεπεισμένη ότι δεν θα βρω λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα. Τελικά όχι μόνο επιλύθηκε το πρόβλημα μου αλλά το αποτέλεσμα ήταν άμεσο αφού φάνηκε μετά την δεύτερη – τρίτη συνεδρία.

Περισσότερα…

Μοσχούλα Πίπου

Είχα για χρόνια κήλη στον αυχένα και χαμηλά στη μέση και δεν το γνώριζα. Το ιατρείο με βοήθησε καταρχάς να κάνω σωστή διάγνωση του προβλήματος ενώ είχα πάει σε πολλούς ιατρούς πριν. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και ευχάριστη γιατί αισθάνεσαι να φεύγει το βάρος και ο πόνος λίγο λίγο μετά από κάθε συνεδρία. Όταν ολοκληρώθηκε η θεραπεία αισθανόμουν ανανεωμένος χωρίς κανένα πόνο. 

Περισσότερα…

Νικόλαος Χ.

Ακολουθώντας τη θεραπεία το σώμα μου ανταποκρίθηκε πλήρως και οι πόνοι υποχώρησαν από τις πρώτες κιόλας θεραπείες. Παράλληλα έμαθα πώς να φροντίζω το σώμα μου και να αποφεύγω κινήσεις που το επιβαρύνουν. Η καθημερινότητά μου έγινε πολύ καλύτερη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Σοφία Δρούκα