Η Ανανέωση Της Μέσης Σας

Θεραπεία του πόνου στη μέση στο Gethealthier

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να βρείτε ανακούφιση από τον πόνο στη μέση ή να σταματήσετε τον χρόνιο πόνο στη μέση σας; Στο Gethealthier, χρησιμοποιώντας την απολύτως ασφαλή, ανώδυνη και ανακουφιστική μέθοδο της αποσυμπίεσης, με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων αποσυμπίεσης της αμερικανικής εταιρίας Pivotal Health Solutions, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους στη μέση χωρίς χειρουργείο ή χρήση φαρμάκων, προσφέροντας άμεση αντιμετώπιση και πλήρη επαναφορά των λειτουργιών της μέσης και των επηρεασμένων νεύρων.

Πώς προκαλείται ο πόνος στη μέση

Οι περισσότεροι χρόνιοι πόνοι και τραυματισμοί στη μέση είναι μηχανικής φύσης και μπορεί να οφείλονται σε οποιοδήποτε συνδυασμό διαστρέμματος των συνδέσμων ή των μυών, ρήξης δίσκου και βλάβης των αρθρώσεων, που αποτελούν αιτίες πόνου για τον ασθενή. Βεβαίως, η φυσιολογία της μέσης σας μπορεί να μην παρουσιάζει ανωμαλίες, αλλά να έχει υποστεί τραυματισμό λόγω πτώσης, ατυχήματος ή αθλητικού τραυματισμού.

Ωστόσο, είναι συχνό φαινόμενο η αδυναμία από παλαιότερους μικροτραυματισμούς να συσσωρεύεται με την πάροδο των ετών και εν τέλει η παραμικρή κίνηση, όπως η κάμψη για να σηκώσουμε ένα αντικείμενο από το πάτωμα ή ακόμα και ένα φτέρνισμα, να έχει επίπονα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να προέρχονται από μια προβεβλημένη κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οποία να ερεθίζει κάποιο νεύρο που διατρέχει την σπονδυλική στήλη.

Τα συμπτώματα

Ο πόνος κατά μήκος του νεύρου καλείται ισχιαλγία και γίνεται αισθητός στη μέση, και μπορεί να αντανακλάται στο γλουτό, το ισχίο ή/και σε διάφορα μέρη του ποδιού, μέχρι τα δάκτυλα.

Όσο περισσότερο ερεθίζεται το νεύρο, τόσο αυξάνονται τα συμπτώματα.  Εκτός από τον, συχνά έντονο, πόνο, μπορεί να υπάρξει μούδιασμα, μυϊκή αδυναμία, τσούξιμο και δυσκολία στην υποστήριξη του βάρους. Βεβαίως υπάρχουν και πιο ελαφριές περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε ερεθισμό κάποιου νεύρου, αλλά εντοπισμένο στην περιοχή της μέσης πόνο.

Ποιες παθήσεις της μέσης αντιμετωπίζονται με την Αποσυμπίεση

Η Αποσυμπίεση αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων της μέσης, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων αιτιών του πόνου στη μέση:

Η μέθοδός μας για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση

Στο Gethealthier, η φυσικοθεραπεύτρια ειδικεύεται στη μη-χειρουργική θεραπεία Αποσυμπίεσης. Μια θεραπεία της μέσης που υπόσχεται την αποφυγή χειρουργείων, φαρμάκων και αναποτελεσματικών τεχνικών, την άμεση αντιμετώπιση και την πλήρη επαναφορά των λειτουργιών της μέσης και των επηρεασμένων νεύρων.

Η μέθοδος της Αποσυμπίεσης αποτελεί μια εγκεκριμένη θεραπεία από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Αποτελεί μια σύγχρονη λύση για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Η αποφυγή χειρουργείου και φαρμάκων την καθιστούν μια μέθοδο ιδανική για τις παθήσεις της μέσης και του αυχένα.

Απαραίτητη η εξέταση

Μια ολοκληρωμένη ορθοπαιδική και νευρολογική εξέταση μπορεί να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για την φροντίδα και την θεραπεία της μέσης σας με την Αποσυμπίεση.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού ώστε να διαγνώσουμε την καταλληλόλητά σας και να σας προτείνουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 2106993527 ή στο 6945089067.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου;

Η υπερβολική καταπόνηση ή ο τραυματισμός του μεσοσπονδυλίου δίσκου αποδυναμώνει τις εξωτερικές του ίνες. Κατά συνέπεια, μέρη του εσωτερικού του δίσκου προβάλλουν προς τα έξω και ο δίσκος συμπιέζεται ή χάνει ύψος. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να μειώνεται η απόσταση μεταξύ των γειτονικών άνω και κάτω σπονδύλων και να στενεύει το κανάλι μέσω του οποίου εξέρχεται η σπονδυλική νευρική ρίζα (σπονδυλική στένωση).

Καθώς η προβολή επιδεινώνεται και το κανάλι στενεύει, συμπιέζεται και η νευρική ρίζα στο επηρεαζόμενο επίπεδο. Αυτό προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και φλεγμονή (οίδημα), μειώνοντας περαιτέρω το διαθέσιμο χώρο. Συνδυαστικά, διαταράσσεται η μηχανική λειτουργία –δηλαδή η κίνηση– των αρθρώσεων και παρακωλύεται η παροχή θρεπτικών ουσιών στο δίσκο. Λόγω της ελλιπούς τροφοδότησης, οι εξωτερικές ίνες του δίσκου αφυδατώνονται και αποδυναμώνονται (εκφυλίζονται), επιταχύνοντας την όλη διαδικασία. Η μη χειρουργική Αποσυμπίεση του μεσοσπονδυλίου δίσκου έχει σχεδιαστεί ώστε να διακόπτει αυτή την αλυσιδωτή διαδικασία.

 

Πώς λειτουργεί;

Μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία
Η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου είναι μία μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται σε ειδικό τραπέζι που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο μοιάζει με το μηχάνημα σπονδυλικής έλξης. Κάθε δίσκος προσεγγίζεται μεμονωμένα και με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών έλξης και χαλάρωσης κατά τη θεραπεία, σε συνδυασμό με τη σωστή στάση του σώματος, μπορεί να δημιουργηθεί αρνητική πίεση στο εσωτερικό του δίσκου. 

Η τεχνική αυτή διαχωρίζει ήπια τον επηρεαζόμενο δίσκο 5 έως 7 χιλιοστά. Δημιουργείται έτσι αρνητική πίεση (ή κενό) μέσα στο δίσκο, βοηθώντας στην επαναφορά του προβεβλημένου ιστού. Παράλληλα, χάρη στην αρνητική πίεση, διευκολύνεται η εισροή νερού, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δίσκο. Με τον τρόπο αυτό, ο εκφυλισμένος δίσκος ενυδατώνεται και ενισχύεται με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να εκκινήσει η διαδικασία της επούλωσης.

Τι είναι η αρνητική πίεση; Πώς θεραπεύει την κήλη ή την προβολή του δίσκου;

Η αρνητική πίεση είναι ένα είδος αναρρόφησης ή δημιουργίας κενού στο δίσκο κατά τη θεραπεία Αποσυμπίεσης. Η διαδικασία προάγει την επαναφορά του υλικού το οποίο έχει σχηματίσει την κήλη ώστε να επουλωθεί το κατεστραμμένο εξωτερικό περίβλημα του δίσκου.

Σε τι διαφέρει η Αποσυμπίεση από τη θεραπεία Σπονδυλικής Έλξης;

Η βασική διαφορά της θεραπείας Αποσυμπίεσης είναι το προηγμένης τεχνολογίας υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται για να σχεδιαστεί και να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ειδικά για τον κάθε ασθενή. Το σύστημα αυτό καθοδηγεί τη θεραπεία με εναλλαγή κύκλων έλξης και χαλάρωσης, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη αρνητική πίεση για τη θεραπεία του δίσκου. Τα κοινά μηχανήματα σπονδυλικής έλξης, ακόμη και τα μηχανήματα διακοπτόμενης έλξης, δεν παρέχουν τη δυνατότητα τέτοιου είδους θεραπείας. Επομένως δεν μπορούν να δημιουργήσουν το κενό που χρειάζεται για τη θεραπεία και την επούλωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις παθήσεων στη μέση για τις οποίες δεν ενδείκνυται η θεραπεία Αποσυμπίεσης;

Η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου δεν ενδείκνυται στην περίπτωση εγκυμοσύνης, έντονης παχυσαρκίας (άνω των 170 κιλών), προχωρημένης οστεοπόρωσης (με πρόσφατα οστεοπορωτικά κατάγματα) ή εκτεταμένης βλάβης του νευρικού συστήματος. Επίσης, η Αποσυμπίεση δεν είναι  κατάλληλη για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη με εγκατάσταση προσθετικών μερών όπως βίδες, μεταλλικές πλάκες, ράβδοι ή κλωβοί. Ωστόσο, επιτρέπεται η θεραπεία Αποσυμπίεσης έπειτα από αρθρόδεση ή χειρουργική επέμβαση χωρίς σπονδυλοδεσία.

Ποιες παθήσεις στη μέση βοηθά η Αποσυμπίεση;

Η Αποσυμπίεση θεραπεύει οποιαδήποτε πάθηση οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει σε βλάβη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, όπως για παράδειγμα η κήλη, η προβολή δίσκου, η σπονδυλική στένωση, η ισχιαλγία ή η ριζοπάθεια (συμπίεση νεύρου).

Είναι επίπονη διαδικασία; Μετά την θεραπεία στη μέση μου θα είμαι σε θέση να συνεχίσω κανονικά την μέρα μου;

Δεν είναι καθόλου επίπονη, αντιθέτως είναι μία ανώδυνη, ανακουφιστική και χαλαρωτική διαδικασία. Οι περισσότεροι θεραπευόμενοι κοιμούνται κατά την διάρκεια της θεραπείας. Μετά την θεραπεία ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του. Σε περιπτώσεις με έντονα συμπτώματα βέβαια συνιστούμε ξεκούραση.

Μετά από πόσες συνεδρίες βλέπει κάποιος την διαφορά;

Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση κατά τις πρώτες 5-8 θεραπευτικές συνεδρίες, αν και ορισμένοι βλέπουν τα συμπτώματα να υποχωρούν ακόμη και μετά την πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρία.

Ποιες ώρες της ημέρα είναι καλύτερο να γίνεται αυτή η θεραπεία;

Προτείνεται να γίνεται πρωινές ώρες, οπότε το σώμα είναι πιο δεκτικό και ξεκούραστο.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να επανέλθω στην υγιή μου κατάσταση;

Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση και την σοβαρότητα του εκάστοτε περιστατικού. Ένας μέσος όρος είναι 2-5 εβδομάδες.

Έχω 25-30 χρόνια που ταλαιπωρούμαι με τη σπονδυλική μου στήλη. Είναι αργά πια για μένα;

Ποτέ δεν είναι αργά. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά χρόνιας κατάστασης και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δηλώνουν πως χρόνια είχαν να αισθανθούν την σπονδυλική τους στήλη χωρίς πόνους και με πλήρες εύρος κίνησης. Βέβαια το κάθε περιστατικό είναι μοναδικό, οπότε μετά από την κλινική εξέτασή σας  θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μία απάντηση που αφορά την δική σας περίπτωση.

Αφού τελειώσω την θεραπεία στη μέση μου θα μπορώ να επανέλθω στις αθλητικές δραστηριότητες μου;

Ναι, θα μπορέσετε να επανέλθετε κανονικά και η φυσικοθεραπεύτρια θα σας συμβουλέψει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό ανάλογα και με την δραστηριότητα  σας.

Έχω χρόνια πρόβλημα με την μέση μου και ενώ κάνω κάθε χρόνο φυσικοθεραπείες η κατάσταση μου χειροτερεύει. Τι παραπάνω θα μου προσφέρει η συγκεκριμένη θεραπεία;

Με την Αποσυμπίεση στοχεύουμε στην αιτία που δημιουργεί τα συμπτώματα, ενώ οι κλασικές φυσικοθεραπείες απλώς προσπαθούν να τα ανακουφίσουν, όμως η αιτία παραμένει. Για παράδειγμα με την Αποσυμπίεση αντιμετωπίζουμε απευθείας την κήλη η οποία ερεθίζει  το νεύρο (αιτία). Αντιθέτως, οι φυσικοθεραπείες ασχολούνται με το ερεθισμένο νεύρο (σύμπτωμα) και καθόλου με την κήλη.

Υπάρχει όριο ηλικίας για αυτή την θεραπεία;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Έχουμε ασθενείς από 16 έως 95 χρονών. Αρκεί ο ιατρός να κρίνει την καταλληλότητα του περιστατικού για αυτή την μέθοδο.

Η Αποσυμπίεση ενέχει κινδύνους;

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία αυτών των μηχανημάτων δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Όλα υπολογίζονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στα εξατομικευμένα προγράμματα υλοποίησης της θεραπείας, σε αντίθεση με άλλες τεχνικές που προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια υπάρχουν και αντενδείξεις και για αυτόν τον λόγο βεβαιωνόμαστε με μια πλήρη ιατρική εξέταση για την καταλληλότητα του κάθε ασθενή.

Ασκούνται μεγάλες δυνάμεις στο σώμα κατά τη διάρκεια της Αποσυμπίεσης;

Όχι, καθόσον κατά την Αποσυμπίεση το μεσοσπονδύλιο διάστημα αρκεί να ανοίξει 5-7 χιλιοστά και ως εκ τούτου οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα του ασθενή είναι μικρές και ανακουφιστικές.

Υπάρχει περίπτωση να κάνω την θεραπεία στην μέση μου και μετά από ένα χρόνο να έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα;

Εάν ακολουθήσετε το πρόγραμμα θεραπείας όπως προβλέπεται για την περίπτωση σας και συνεργάζεστε με τον ιατρό και την φυσικοθεραπεύτρια, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα εφ' όρου ζωής.

Η ψυχολογία μου παίζει ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ναι, η ψυχολογία μας έχει αποδειχτεί ότι παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στις παθήσεις τις σπονδυλικής στήλης. Δυστυχώς οι ρυθμοί και η ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου καταπονούν κατά πολύ την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές αυτή η πίεση που συσσωρεύουμε καθημερινά, σωματοποιείται και συνήθως αποθηκεύεται κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης. Στις μέρες μας είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά ευτυχώς αντιμετωπίσιμο. Η ειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια μας μαθαίνει τεχνικές αντιμετώπισης της καθημερινής πίεσης και μας καθοδηγεί έτσι ώστε να είναι διαχειρίσιμη η όποια κατάσταση.

Έχω μεγάλου βαθμού σκολίωση στην οσφυϊκή μοίρα και η σπονδυλική μου στήλη είναι πολύ καταπονημένη με κήλες σε πολλά επίπεδα. Έχω ελπίδα;

Φυσικά. Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά τέτοια περιστατικά τα οποία επανήλθαν σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Σίγουρα θα χρειαστεί να σας εξετάσουμε και να γνωρίσουμε το ιστορικό σας για να σας δώσουμε μια πιο εξατομικευμένη πληροφορία.

Ακολουθώντας τη θεραπεία το σώμα μου ανταποκρίθηκε πλήρως και οι πόνοι υποχώρησαν από τις πρώτες κιόλας θεραπείες. Παράλληλα έμαθα πώς να φροντίζω το σώμα μου και να αποφεύγω κινήσεις που το επιβαρύνουν. Η καθημερινότητά μου έγινε πολύ καλύτερη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Σοφία Δρούκα

Με τρεις κήλες και το νεύρο της Ο4-Ο5 ρίζας να έχει δημιουργήσει φλεγμονή απολήγοντας στο λαγόνιο οστό κάθε πρωί αδυνατούσα να κάνω τα πιο απλά πράγματα. Πήγα στο ιατρείο του κ. Καούλα απογοητευμένη και πεπεισμένη ότι δεν θα βρω λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα. Τελικά όχι μόνο επιλύθηκε το πρόβλημα μου αλλά το αποτέλεσμα ήταν άμεσο αφού φάνηκε μετά την δεύτερη – τρίτη συνεδρία.

Περισσότερα…

Μοσχούλα Πίπου

Είχα για χρόνια κήλη στον αυχένα και χαμηλά στη μέση και δεν το γνώριζα. Το ιατρείο με βοήθησε καταρχάς να κάνω σωστή διάγνωση του προβλήματος ενώ είχα πάει σε πολλούς ιατρούς πριν. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και ευχάριστη γιατί αισθάνεσαι να φεύγει το βάρος και ο πόνος λίγο λίγο μετά από κάθε συνεδρία. Όταν ολοκληρώθηκε η θεραπεία αισθανόμουν ανανεωμένος χωρίς κανένα πόνο. 

Περισσότερα…

Νικόλαος Χ.